11. 12. 2023

S trochou zpoždění vkládám vlastně poslední příspěvek do deníčku koťátek. Na začátku prosince odcestoval do své nové rodiny i Jimmík. Ta na něj čekala už v době, kdy ještě nebyl ani v bříšku :) A my tu doma máme najednou takový zvláštní klid. Ale chodí nám zprávy, fotky a videa, jak se drobkové zabydlují, sžívají s novými rodinami a není nic hezčího, než sledovat nově vznikající vazby a kotěcí rodiny ... kruh se uzavírá :-)

Tady Jimmík ještě u nás pomáhá chystat adventní kalendář:

26. 11. 2023

Už týden je v naší domácnosti přesně o 16 tlapiček méně. Všichni se ve svých nových rodinách postupně hezky sžili a mají se královsky. A u nás si ještě Jimmík užívá "jedináčctví" a hlídací a hrací tetu Rikkču má jen pro sebe :-)  Asi nám bude všem docela smutno, až odcestuje i tento loupežníček.

13. 11. 2023

Poslední týden jsme všichni pohromadě, Jeremík se už dokonce zabydluje ve své nové rodině. Tak přidáváme poslední společný medajlonek:

Jasmínka - čiperka a průzkumnice, která spolehlivě otestuje, zda je vše na svém místě správně připevněno a tak:

Johny - okáček, který vás prokoukne až do hloubi duše, budovatel a tvůrce všemožných skrýší:

Joey - děje-li se někde drobná neplecha, hledejte za ní liláčka:-))):

Jimmy - hračička a testér materiálů a předmětů vhodných do domácnosti, např. solnička ve tvaru psa nepřichází v úvahu :-))):

Jeremy - nejhustější kožíšek této party a nikdy nekončíčí vrnění:

a již v novém domově:

3. 11. 2023

Včera jsme zvládli poslední očkování. Byli jsme moc šikovní, seběhly se na nás podívat všechny paní doktorky, jak jsme krásní a my jsme si při všem tom mazlení a obdivu ani nevšimli, že jsme nějakou včelku dostali. Maminka si nás po návratu řádně spočítala a teď si už zase užíváme naše běžné dny. Honíme se, hrajeme si, zblajznem masíčko a zase si hrajeme. A dál platí, že foťák nás stíhá zaznamenávat jenom když odpočíváme nebo spinkáme :)

23. 10. 2023

Hlásíme, že se máme všichni krásně. Ráno a večer pořádáme kotěcí dostihy, popřípadě hon na mamčin ocas. Naštěstí má naše maminka smysl pro humor, a tak hraje s náma a vymýšlí nové a nové trasy. Tím nám nenápadně ukazuje, co už všechno dokážeme a kam všude vyšplháme, asi je na nás pyšná. Jen nás někdy malinko zakočí, že najednou honí ona nás. Když nás bolí ťapky, tak nás všechny umyje, někdy vyprosíme ještě trochu mléčka a pak nám před spaním takto hezky povídá, i přitulit se můžeme:

14. 10. 2023

Koťátka rostou jako z vody, už jsou to pomalu veloši :) Ve čtvrtek jim bylo devět týdnů, tak je čekal velký nový zážitek - návštěva paní doktorky, první očkování a čipování. Všechno zvládli hladce a jako zkušení mazáci. Omlouváme se za prodlevu s fotkami, ale podmračené počasí a zrychlující se koťátka úplně nepřály jakýmkoli záběrům a většina fotek vypadala přibližně takto :D

Jinak si krásně hrají, s Rikki i maminkou, pořádají horolezecké a běžecké závody, loví, co se lovit dá, a mají pořád dobrou náladu :-)

29. 9. 2023

Představujeme portrétky našich nejmenších.

Jeremy:

Jimmy:

Joey:

Johny:

Jasmínka:

26. 9. 2023

Koťátka každým dnem víc a víc šelmičkovatí. Hry jsou promyšlenější, hoňky rychlejší a pomalinku obsazují vyšší patra. Maminka má zatím dost trpělivosti a nechá si lovit ocas :D

21. 9. 2023

Čas letí jako voda... Ráno a večer už lítáme a hrajeme si. Nejlepší je prolízačka mezi stolky a učíme se šplhat. Zkoumáme další a další zákoutí a je čím dál složitější nás zachytit na fotku :-)

5. 9. 2023

Koťátka dělají každý den velký pokrok a chůze i hry jsou den ode dne pokročilejší. Pomalu nakukujeme, co ma maminka v miskách, ale její mlíčko je stejně pořád nejlepší :-)

31. 8. 2023

Ve větší ohrádce se nám rozvázaly nožičky a dokonce jsme objevili, že se můžeme peklit :-)

30. 8. 2023

Čas letí jako voda. Očička už máme všichni dokořán, rostou nám zoubky a už umíme zatahovat drápky. Nožky už jsou mnohem silnější a protože nám porodní bednička začínala být malá, přestěhovali jsme se do větší ohrádky. Začínáme zkoumat svět!

23. 8. 2023

Daří se nám skvěle, všichni krásně rosteme, dokážeme udělat první krůčky. A díváme se na svět! Už pomalu vykukujeme z porodní bedničky.

17. 8. 2023

Poctivě spinkáme, pijeme mlíčko a necháme se opatrovat maminkou. Už dokážeme uzvednout a udržet hlavičku, nožky nám sílí. V porodní bedniččce se už kromě maminčina vrnění ozývá i to naše!

 

10. 8. 2023

Maminka se několik dní chystala a ve čtvrtek 10. jsme se už rozhodli vykouknout do nového světa. Šlo nám to docela hladce. Maminka se o nás krásně stará a mají nás tady rádi.

5. 6. 2023

Takto si náš tatínek namlouval maminku :-)

zpět